Den lokale tømrer er ofte det sikre valg, man kender kvaliteten af hans arbejde fra sine naboer og i mange tilfælde kender man også tømreren. Til de fleste mindre opgaver bør dette også være ens første valg, han kommer ud sætte et vindue i eller hvad der skal laves, sludre lidt om vejr og vind mens han drikke en kop kaffe og derefter videre til næste opgave. Men er der tale om større bygge projekter er det ikke altid at den lokale tømrer har de nødvendige ressourcer for at løse opgaven ordentligt. Hvad hvis tidsrammen overskrides eller det færdige resultat ikke er tilfredsstille, så kan der skabes en dårlig stemning og så er det måske ikke helt så sjovt konstant at løbe ind i sin tømreren nede ved købmanden.

Fordelen derimod ved de store firmaer er at de ofte er dække ind via forskellige garanti ordninger som f.eks. byg garanti eller anden garanti ordning. De har ofte det udstyr der kræves for at løse selv meget komplicerede opgaver og i tilfælde af sygdom/ferie er der nok at folk at trække på.

Man kan derfor ikke blot sige, benyt altid det store kendte firma eller hold jer fra billig polsk arbejdskraft. Det efterhænger helt af opgaven der skal udføres.