Valg af tagtype
Her er der flere ting som spiller ind. De 2 vigtigste er prisen og udseendet. Mangle vælger at gå med et traditionelt tegltag da de ved de får et tag i høj kvalitet og et flot tag der ikke kræver de store vedligeholdelser. Andre vælger et af tagpap som ofte er en billig løsning og for nogle en midlertidig løsning indtil der bliver råd til et tegltag eller skifertag. Nyere og billigere tagtyper som ståltag, tagpap og betontag er begyndt at vinde indpas hos danskerne når der skal vælges nyt tag. En af grundene er at på afstand kan et ståltag formet som et tegl sagtens lige et rigtigt tegltag til en betydelig billigere pris, men kommer man helt tæt på ser man forskellen. At vælge den rigtige tagtype er ofte det største valg man skal tage når man overvejer at få lagt nyt tag. Husk på at dit næste tag er et du skal leve med i de næste 30-40 år, så det er ikke altid her man skal gå på kompromis med prisen. Desværre ser man ofte at mange vælge at benytte en tagtype som de ikke er 100% tilfreds med, blot for at spare 10-20.000 kroner og derefter gå og ærgre sig over sit tagvalg de næste mange år.

Valg af tagdækker
Når man så har besluttet sig for om det skal være ståltag, tegltag, tagpap eller noget helt 3. er det tid til at finde ud af hvem der så skal udføre jobbet for en. Har man selv hjulpet med at lægge tag et par gang eller kender man nogle som er dygtige til det er der ofte gode penge at spare ved selv at udføre jobbet. Har man derimod ikke de store erfaringer inden for området bør man overlade det til en fagmand ellers risikere du at mindske leve tiden på taget eller at store dele af arbejdet skal laves om i løbet af nogle få år. Det samme er gældende hvis man vælger en forkert fagmand som måske ikke lige er ekspert i tagdækning, sørg derfor altid for at vælge en med masser af referencer inden for tage, f.eks. en tømrer som er medlem af tagprofferne.dk eller lignende sammenslutninger. Og tjek at firmaet man vælger er medlem af byggaranti ordningen, hvilket betyder at skulle der være fejl eller mangler i forbindelse med dit nye tag, er du automatisk dækket ind via denne forsikrings ordning og slipper for alt det besvær det ofte er med at få tagfirmaet til at udbedre skaderne ordentligt. Er man i tvivl kan man ofte bestille et gratis tagtjek hos f.eks. tag-profferne.dk og få gratis rådgivning til de forskellige tagtyper og muligheder man har.
Husk også at vælger du at få en fagmand til at lægge taget for dig, kan du benytte dig af de nye boligjob ordning hvor du for hvert medlem af husstanden som er fyldt 18 år kan trække op til 15.000 fra i skat til arbejdslønnen på udført arbejde hvilket gør at det lige nu er rigtigt attraktivt at få udført forskellige typer af hus renovering som f.eks. at få lagt et nyt tag på sin bolig.